Internațional

Noul bilanţ după naufragiul navei Costa Concordia: 7 morţi şi 28 dispăruţi

Totodată publicaţia citată precizează că victima nu a putut fi recuperată încă. După această descoperire, numărul persoanelor date dispărute scade de la 29 la 28. Pompierii continuă şi astăzi să exploreze epava pachebotului.

Potrivit unui bilanţ precedent, comunicat luni seara de comandantul general al Pazei de Coastă italiene, Marco Brusco, un total "de 29 de persoane, dintre care patru membri ai echipajului (inclusiv pianistul) şi 25 de pasageri – lipsesc".

Până la momentul actual, echipele de salvare vorbeau despre 15 dispăruţi dintre care patru turişti italieni, doi americani, două cupluri de francezi şi şase membri ai echipajului. Însă în timpul zilei, un purtător de cuvânt oficial german a constatat că numărul dispăruţilor în rândul compatrioţilor săi ca fiind în jur de 10, probabil toţi turişti.

Luni, cotidianul Corriere della Sera a scris că Francesco Schettino, căpitanul vasului, a adus Costa Concordia prea aproape de ţărm pentru a face pe placul chelnerului-şef, originar de pe insula Giglio, unde s-a produs drama.

Cu puţin înainte de accident, căpitanul l-a chemat pe punte pe chelnerul-şef, Antonello Tievoli, spunând: "Antonello, vino să vezi, suntem foarte aproape de insula ta", a povestit un martor ocular.

Martorii oculari au declarat că, exact înainte de accident, Tievoli l-a avertizat pe căpitan: "Atenţie, suntem extrem de aproape de ţărm".

Sursa: Telegrafonline.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *