Social

Noul director interimar al Termoelectrica, prezentat colectivului

Iurie Razlovan, noul director interimar al Termoelectrica, a fost prezentat luni, 31 iulie, colectivului întreprinderii, a anunțat ministrul Energiei, Victor Parlicov, care a menționat că sarcina principală a acestuia este să asigure pregătirea întreprinderii de următorul sezon rece, inclusiv realizarea în termen a reparațiilor la blocul doi, potrivit Ziarul de Gardă.

„De asemenea, noul director va prezenta în cel mult două săptămâni viziunea sa asupra noii structuri organizatorice și va decide asupra echipei cu care urmează să realizeze sarcinile propuse.

Termoelectrica este o întreprindere strategică pentru sectorul energetic, având în vedere contribuția pe care o poate aduce întreprinderea la decarbonizarea sectorului și rolul sistemelor centralizate de încălzire.

Noi vrem să realizăm izolarea blocurilor de locuit, vrem să schimbăm sistemele de distribuție în interiorul blocurilor pe orizontală, ca fiecare apartament să-și poată regla temperatura, vrem puncte termice individuale și apă caldă menajeră 24 de ore. Fără Termoelectrica toate aceste lucruri nu sunt posibile”, a declarat ministrul într-o postare pe Facebook.

Vă amintim că la 28 iulie 2023, directorul general al SA „Termoelectrica”, Vasile Leu, și-a depus demisia.

Menționăm că Ion Bulmaga, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, chemat în Parlament la raport, a anunțat că, în cadrul anchetei inițiate, angajajați de la Termoelectrica ar fi recunoscut că imaginile video publicate de Usatîi relevă un caz care a avut loc în toamna anului 2022.

„Ieri, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții agentului economic, cineva a recunoscut că de fapt a avut loc un accident anul trecut. A crăpat o țeavă, iar ulterior au fost devarsate substanțe, dar urmează să vedem ce denotă probele de laborator”, a precizat Ion Bulmaga.

De asemenea, el a mai precizat că personal a depus un demers către Procuratura Generală (PG) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), pentru a investiga imaginile video și dezvăluirile apărute în presă.

Vă amintim că prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a cerut ministrului Energiei, Victor Parlicov și șefului de la APP, Roman Cojuhari, demisia în corpore a managementului Termoelectrica, după scandalul cu păcura îngropată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *