Externe

Noul Guvern al României a fost investit în funcţie

În discursul în faţa deputaţilor, proaspăturl premier al României, Mihai Răzvan Ungureanu, a stabilit priorităţile pe care le va urmări noul cabinet de miniştri.

"Guvernul are în plan impulsionarea creşterii economice şi crearea noilor locuri de muncă prin stimularea investiţiilor. Guvernul îşi propune majorarea gradului de absorbţie a fondurilor europene. Ca urmare a reducerii investiţiilor la nivel global din cauza crizei economice, guvernul îşi propune sporirea investiţiilor româneşti pentru valorificarea unor pieţe din afara spaţiului comunitar şi să continue restructurarea economiei de stat şi să întărească parteneriatului cu mediul privat (…)".

În ceea ce priveşte politica externă, Mihai Răzva Ungureanu a declarat că aceasta va fi îndreptată spre consolidarea poziţiei României în UE.

"(…)România va urmări liniile de politică externă deja consacrate cu accent pe asigurarea unei voci puternice a României în UE şi consolidarea parteneriatelor sale strategice, eliminarea restricţiilor accesului forţei de muncă pe pieţele din unele state membre ale UE, accelerarea procesului de aderare a României la spaţiul Schengen pentru a permite accesul dezirabil până la finalul anului 2012…"

"Esenţa regimului de lucru al acestei guvernări este dialogul – dilogul cu opoziţia, pentru că fără opoziţie ideile se nasc mai rar şi trăiesc mai greu, dialogul cu societatea pentru că într-o democraţie societatea nu poate fi izolată, pe când un guvern poate sfârşi izolat, dialogul cu Parlamentul, pentru că în Parlament se iau deciziile care implică pe toţi cetăţenii", a declarat prim-ministrul român Mihai Răzvan Ungureanu. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *