ActualitateExterne

Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara

Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume se concentrează pe majorarea profitului şi a vânzărilor, aducând în magazine cele mai noi tendinţe în modă cât mai curând posibil, transmit DPA şi Bloomberg, potrivit Agerpres.

Urmând exemplul rivalului mai mare, Zara, deţinut de Inditex, compania suedeză caută să mute o parte mai mare a producţiei sale în locuri ca Turcia şi Mexic, pentru a o aduce mai aproape de pieţele sale cheie din Europa şi din SUA, a anunţat directorul general Daniel Erver, după ce H&M a raportat un profit trimestrial peste aşteptări.

În prima actualizare a politicii companiei de când a preluat conducerea H&M, Erver a explicat că producerea unei game de articole vestimentare mai relevante şi aducerea articolelor mai repede în magazine va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor H&M deoarece va scădea nivelul deprecierilor legate de produsele nevândute, o problemă care a afectat mult timp compania suedeză. De asemenea, H&M va continua să scadă costurile şi are ca obiectiv o marjă de profit de 10% în acest an fiscal, de la 6,2% anul trecut.

În primul trimestru din acest an, marja de profit s-a situat la 3,9%, mai mult decât dublu faţă de anul trecut. De asemenea, profitul operaţional a crescut la 2,08 miliarde de coroane suedeze (196 milioane de dolari), faţă de 725 milioane de coroane suedeze anul trecut, în timp ce veniturile au totalizat 53,67 miliarde de coroane suedeze, depăşind estimările analiştilor, pe fondul succesului colecţiei de primăvară. De asemenea, stocurile au scăzut cu 7%.

În data de 3 mai va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor, care va vota propunerea Board-ului de a acorda dividende de 6,50 coroane suedeze, care vor fi plătite în două tranşe.

Pentru a îmbunătăţi experienţa clienţilor, H&M va renova anul acesta aproximativ 250 de magazine, o creştere semnificativă faţă de anul trecut. De asemenea compania intenţionează să deschidă aproximativ 100 de magazine, în special pe pieţele în creştere, şi să închidă 160 de unităţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *