Actualitate

Noutăți de pe front. Rușii au atacat orașul Severodonețk din patru direcții, dar au suferit pierderi și s-au retras

Rușii au început operațiuni ofensive și de asalt în zonele Oskolonovka, Purdovka, Shchedrishchevo și Smolyaninov. Invadatorii au încercat să pătrundă spre Severodonețk din patru direcții, dar au fost respinși și s-au retras.

„Rușii au încercat imediat să pătrundă în Severodonețk din patru direcții, dar au primit o ripostă dură din partea ucrainenilor și s-au retras în pozițiile lor anterioare… Inamicul a condus operațiuni ofensive și de asalt în zonele Oskolonovka, Purdovka, Șcedrișcevo și Smoleaninovo… Bombardând cu artileria și cu lansatoare de mine a zonelor rezidențiale„, a declarat un oficial din Lugansk.

Aproape fiecare așezare controlată a fost afectată. În plus, au fost reținute ieri mai multe persoane care fotografiau echipamente militare ale Ucrainei, iar cei din SBU i-a reținut.

Șapte case au fost avariate în Severodonețk în timpul zilei și cinci în Lisichansk. De asemenea, câte cinci – în Toshkovka și Nyrkovo. Patru – în Vrubovka, câte trei – în Gorny și Zolotoy, două – în Privolye. Numărul exact de case distruse după bombardarea Novodruzhesk, unde fondul de locuințe a fost deteriorat pe trei străzi deodată, nu a fost încă stabilit. Ca și în Vrubovka, asupra căreia inamicul a lansat un atac aerian.

Rușii bombardau pozițiile trupelor noastre pe front de-a lungul întregii linii de contact în apropiere de Lisichansk și Severodonetsk.

Rușii au adus în bătălia pentru Severodonetsk singura companie dotată cu BMP-T „Terminator”. Care este rolul acestor blindate

Ce spn serviciile secrete militare britanice:

  • Singura companie operațională rusă ce are în dotare BMP-T „Terminator”, vehicule de sprijin pentru tancuri, a fost probabil desfășurată pe axa Severodonetsk a ofensivei din Donbas.
  • Prezența lor sugerează că în acest atac este implicată Gruparea Centrală de Forțe (CGF), singura formațiune care are în dotare acest vehicul. CGF a suferit anterior pierderi grele atunci când nu a reușit să pătrundă în estul Kievului în prima fază a invaziei.
  • Rusia a dezvoltat „Terminator” după ce a identificat necesitatea de a oferi protecție dedicată tancurilor principale de luptă pe care le-a folosit în timpul războaielor din Afganistan și Cecenia.
  • Zona Severodonetsk rămâne una dintre prioritățile tactice imediate ale Rusiei. Cu toate acestea, cu un maxim de zece Terminator desfășurate, este puțin probabil ca acestea să aibă un impact semnificativ asupra campaniei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *