Sport

Novak Djokovic și Serena Williams, cei mai buni sportivi ai anului 2015

Tenisul a ținut capul de afiș și la feminin, cu americanca Serena Williams, recompensată pentru a treia oară după 2003 și 2010.

Djokovic, în vârstă de 28 de ani, a fost recompensat pentru performanțele din anul 2015, în care și-a adjudecat trei turnee de Mare Șlem (Australian Open, Wimbledon și US Open) și a pierdut în finala de la Roland Garros, a câștigat șase titluri în turneele Masters 1.000 și un al cincilea Turneu al Campionilor la Londra, terminând pe poziția lider mondial pentru a patra oară în carieră.

Jucătorul sârb s-a aflat la concurență cu atletul jamaican Usain Bolt, omul cel mai rapid de pe planetă, și fotbalistul argentinian Lionel Messi, cvintuplu câștigător al "Balonului de Aur".

La rândul ei, Serena Williams, laureată a trofeului "Comeback-ul anului 2007", a câștigat trei turnee de Mare Șlem, dar a eșuat în semifinalele US Open. Ea îi urmează în palmares atletei etiopiene Genzebe Dibaba, care s-a numărat printre nominalizate alături de schioarea austriacă Anna Fenninger.

La categoria "echipa anului", "" sunt cei care au fost recompensați pentru al doilea trofeu în Cupa Mondială de rugby, după ce au învins în finală Australia (34-17) pe stadionul Twickenham.  

Echipa neozeelandeză de rugby îi urmează în palmares naționalei de fotbal a Germaniei, campioană mondială la Rio în 2014.

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *