Spectacole

„Nu am timp să-mbătrânesc”

Născută toamna, în familia unui pădurar împătimit de muzică, Olga Ciolacu a intrat în viaţa noastră muzicală tulburătoare ca o romanţă. A studiat la Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chişinău; a fost solistă în Ansamblul de ţigani şi în Orchestra de muzică populară „Fluieraş” ale Filarmonicii Naţionale, precum şi în Orchestra Radiodifuziunii; a fost conducătoare artistică a formaţiei „Dacii” şi directoare artistică a Teatrului de revistă „Olga Ciolacu”. De-a lungul anilor, a îmbrăţişat cu succes diverse genuri de muzică – populară, uşoară, divertisment, romanţă – şi în toate şi-a manifestat plenar talentul şi personalitatea. „Dacă identificăm artistul cu opera sa, atunci despre Olga Ciolacu putem spune că mereu a căutat frumuseţea în viaţă şi în artă”, spune despre omagiată Valentina Vatavu, ziarista care a realizat sute de emisiuni muzicale la Televiziunea naţională a Moldovei. Medalia „Meritul Civic”, primită în 1993, precum şi titlul de Artistă a Poporului, care i s-a conferit în 1995, a confirmat un lucru incontestabil – dragostea publicului şi locul definit al Olgăi Ciolacu în elita culturii noastre.

Precum vă anunţam ieri, invitatul special al spectacolului jubiliar al Olgăi Ciolacu este magnificul Florin Piersic, actorul-legendă care ne-a vrăjit prin sinceritate şi capacitatea de a se dărui total. Alături de el, cu prilejul celor 35 de ani de creaţie şi 60 de ani de viaţă, distinsa interpretă va fi omagiată de către prietenii ei din împărăţia muzelor de la Chişinău – tenorul Mihai Munteanu, interpreţii Nelly Ciobanu, Vitalie Dani, Irina şi Anatol Bivol. Cu o vorbă de duh vor fi prezenţi umoristul Gheorghe Urschi şi actriţa Lidia Frunză care, deşi e stabilită la Paris, a venit special pentru acest spectacol.

De asemenea, în scenă va evolua Ansamblul „Mugurel” de la Palatul Naţional, iar printre surprizele serii se numără şi Fanfara militară a Ministerului de Interne. Acompaniată de fanfară, interpreta vrea să readucă spiritul unui Chişinău interbelic şi niţel nostalgic. În pauză, în foaierul Palatului Naţional, spectatorii vor putea gusta o plăcintă şi un pahar cu vin de la Restaurantul „Vatra neamului”, partenerul oficial al evenimentului. Se explică aceasta inclusiv prin faptul că Nicolae Avram, directorul localului, este un vechi prieten, dar şi consătean al Olgăi Ciolacu, ambii fiind născuţi la Lozova, în codrii de la Străşeni. Şi vă sfătuim să nu pierdeţi plăcinţelele, pentru că după ele va urma partea a doua, exclusiv cu Olga Ciolacu şi Florin Piersic. Iar dragul de Piersic… ştie când începe, dar niciodată când încheie…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *