Internațional

„Nu ar trebui dată afară și Ungaria din Schengen?!” ​Ziarul austriac Die Presse, articole extrem de dure după ce Viena a blocat aderarea României și Bulgariei

Ziarul austriac Die Presse publică vineri o serie de articole extrem de dure la adresa guvernului de la Viena care a blocat aderarea României și Bulgariei la Schengen, acuzând lipsa de viziune și „modesta politică europeană” a țării, care a transformat Partidul Popular (OVP) într-un partid de provincie.

Karl Nehammer și Viktor OrbanFoto: Martin Juen / imago stock&people / Profimedia

„Veto-ul ÖVP asupra aderării României și Bulgariei la Schengen nu va reduce fluxul de migranți ilegali, dar Austria a pierdut mai mulți parteneri pentru asta. Refuzul Austriei în cazul aderării Bulgariei și României la Schengen reprezintă o încercare de a rezolva o problemă creând o altă problemă și ilustrează lipsa de viziune în ceea ce privește politica europeană în conducerea celui mai mare dintre cele două partide de coaliție”, scrie editorialistul Oliver Grimm.

Acesta susține că ministrul de interne și cancelarul austriac au dreptate când vorbesc de creșterea bruscă a numărului de migranți ilegali care ajung din Turcia prin Balcani în Austria. „Dar cum ar trebui să fie soluția refuzul Bulgariei și României de a adera la spațiul Schengen? Acești oameni vin deja prin cel puțin un membru Schengen, și anume Ungaria. Nu ar trebui dată afară Ungaria, în logica argumentului ministrului de Interne care refuză extinderea unui spațiu Schengen disfuncțional? Desigur, asta ar fi grotesc. Și este grotesc și când Austria, prin OVP, pedepsește acum șapte milioane de bulgari și 19 milioane de români pentru faptul că întreaga Uniune este incapabilă să abordeze cauza fundamentală a migrației din Europa”, scrie autorul. Aceasta ar fi că migranții ajung în state membre în care nu vor să rămână, iar aceste state de frontieră, în special Italia și Grecia, au interesul ca aceștia să treacă mai departe în Austria, Germania, Franța, Suedia și Olanda.

Într-un alt material de opinie, Wolfgang Boehm notează că „odată cu blocada Schengen, guvernul arată cât de unidimensional acționează la nivelul UE – fără o abordare constructivă, fără idei și fără comunicare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Apropo de slugile rusilor cunoscute sub numele de boanghine. Hemoroizii astia cu ochi de melc care se taraie prin Romania, inclusiv in parlament, lasand dare cleioase de putregai turanic, schelalaie cu tupeu de borfasi ordinari precum ca afontul Schengen are legatura in buna masura cu cresterea numarului de partizani ai curentului unionist menit sa readuca Basarabia la trupul tarii, Romania.
  flux24.ro/alianta-maghiara-din-transilvania-romania-trebuie-sa-decida-daca-vrea-sa-avanseze-spre-schengen-sau-spre-chisinau/

 2. Carnatarul de la viena merge dupa principiul :Daca n-am dusmani de ce sa nu-mi fac !
  A distrus definitiv,daca mai era nevoie , increderea romanilor in Austria !
  Uitandu-ne in istorie,vedem ca pozitia lor fata de romani nu s-a schimbat..
  Dar Istoria nu uita si nici nu iarta!

  1. Din pacate, multi romani habar n-au de istoria propriei tari! In Top5 a celor mai nocive natiuni din istoria Romaniei dupa 1700, as spune ca Austria a fost cam pe locul 4, inca inaintea Germaniei.

   1. Ordinea ar fi cam asta :
    Locul1 – Rusia,Austria ,Ungaria
    Locul 2 – Rusia,Austria ,Ungaria
    Locul 3- Rusia,Austria ,Ungaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *