Actualitate

Nu avem pericol de inundaţii

„Timpul se încălzeşte lent, ziua zăpada se topeşte, însă noaptea este rece şi îngheaţă la loc. Zăpada se va topi treptat, şi aceasta e bine, astfel nu vom avea inundaţii”, a declarat Ilie Boian pentru Info-Prim Neo.

Directorul Serviciului admite că în râuleţele mici ar putea să se adune mai multă apă decât de obicei, dar aceasta nu va afecta localităţile. În Carpaţi, unde se formează 90% din debitul râurilor Prut şi Nistru, stratul de zăpadă este în limitele normei, iar pe alocuri chiar mai mic.

„În albia râurilor mari acum nivelul apei este scăzut, iar în lacurile de acumulare este loc rezervă pentru apa provenită de la topitul zăpezilor. În Costeşti-Stânca nivelul apei este cu aproape 6 metri mai puţin decât norma”, a comunicat Ilie Boian.

Anterior, vicedirectorul Agenţiei „Apele Moldovei”, Mihail Pencov, a comunicat că specialiştii din Chişinău negociază cu partenerii din România majorarea treptată a debitului de deversare din lacul de acumulare Costeşti-Stânca, de la 42 la 60 metri cubi pe secundă. Vicedirectorul susţine că este o măsură necesară pentru asigurarea locului de acumulare a apelor în caz de viitură.

Sursa: Info-prim.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *