ExterneUcraina

”Nu este momentul” – Israelul refuză să îl primească în vizită pe președintele Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut să viziteze Israelul în semn de solidaritate, însă cererea i-a fost respinsă pentru că ”nu este momentul”, scrie presa israeliană.

Liderul de la Kiev a luat viguros apărarea Israelului după atacul terorist al Hamas, la 7 octombrie, subliniind că acesta are dreptul incontestabil de a se apăra de atacurile palestinienilor terorişti.

”Teroarea este întotdeauna o crimă, nu doar împotriva unei ţări sau anumitor victime, ci împotriva umanităţii ca întreg”, a denunţat el.

”Lumea trebuie să stea unită, pentru ca teroarea să nu încerce să ia sau să distrugă viaţa nicăieri şi niciodată”, îndemna el.

Israelul şi-a exprimat în mod repetat susţinerea faţă de Ucraina, după invazia rusă, în februarie 2022, însă nu i-a oferit niciun ajutor militar, provocând tensiuni diplomatice între cele două capitale.

Israelul menajează astfel Rusia, prezentă militar în mod masiv în Siria.

Sursa News.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Normal, Israelul ar starni si mai tare Rusia, care ar starni la randul sau Iranul. La randul sau, Zelensky cauta o asociere a Ucrainei cu Israelul, cu scopul de a se considera la pachet si in opinia publica mondiala. dar mai ales in atentia cercurilor politice americane (evreiesti) si a bancherilor New York-ezi, care ce sa vezi, sunt tot evrei. Zelensky ar mai avea nevoie si de scutul israelian Iron Dome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *