Politică

Nu este o glumă! Kuliokarul de Sadova, Dodon vrea să… „salveze țara de la sărăcie”

Partidul Socialiștilor marchează 25 de ani de la înființare. Astfel, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare pentru colegii săi. Acesta a menționat că este mândru „că în 2011 am preluat conducerea acestui partid, l-am reformat, l-am adus în Parlament în repetate rânduri și am promovat în funcții înalte oameni devotați Moldovei”. Totodată, Comitetul Executiv al partidului a adresat felicitări „tuturor membrilor, activiștilor și simpatizanților formațiunii cu prilejul aniversării”.

„Astăzi Partidul Socialiștilor sărbătorește 25 de ani de la înființare. Pe durata unui sfert de veac pe scena politică a Republicii Moldova, partidul a acumulat multă experiență politică, a fost parte a mai multor legislaturi, a ridicat și a dat jos guverne, a decis evenimente importante în soarta țării și a scris istorie.

Nu a existat în Republica Moldova un alt partid care să demonstreze atâta putere și succes electoral după atâția ani de la fondarea sa. Și eu sunt mândru că în 2011 am preluat conducerea acestui partid, l-am reformat, l-am adus în Parlament în repetate rânduri și am promovat în funcții înalte oameni devotați Moldovei și cu răspundere în fața cetățenilor, inclusiv sute de primari în sate și orașe, bașcanul Găgăuziei, primarul general de Chișinău, spicherul Parlamentului, prim-ministrul, Președintele țării.

Sunt mândru că PSRM promovează și azi adevăratele valori naționale, cum ar fi suveranitatea, neutralitatea, integritatea teritorială, identitatea moldovenească, pacea interetnică, politicile sociale, economia puternică, tradițiile creștine, bunele relații economice și geopolitice și cu Estul, și cu Vestul.

Și sunt convins că Partidul Socialiștilor încă are de scris pagini politice importante, poate că cele mai importante în istoria Republicii Moldova. În aceste vremuri pline de haos, de sărăcie și de riscuri, sub o guvernare PAS care distruge toate speranțele și credința oamenilor în ziua de mâine, noi trebuie să salvăm și țara, și viitorul acestui popor. Cred că Partidul Socialiștilor trebuie să devină forța care va mobiliza toate celelalte partide responsabile de opoziție și împreună să salveze Moldova de la distrugere economică și socială.

Astăzi mesajul Salvăm Moldova poate uni zeci de lideri și organizații patriotice, iar cetățenii înțeleg deja foarte bine că Republica Moldova într-adevăr are nevoie de măsuri urgente și curajoase pentru a fi salvată. Cu prilejul aniversării a 25-a, îi doresc Partidului Socialiștilor, le doresc bunilor colegi cât mai multă energie și susținere populară. Și îi doresc noii conduceri a PSRM să își asume cu încredere această misiune decisivă pentru țară și popor – restabilirea normalității în Republica Moldova. Iar eu voi fi alături de voi, în orice circumstanțe”, a scris Dodon pe pagina de Facebook.

Totodată, Comitetul Executiv al partidului a adresat felicitări „tuturor membrilor, activiștilor și simpatizanților formațiunii cu prilejul aniversării”.

„Timp de un sfert de secol, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a parcurs o cale lungă și dificilă, devenind principala forță pe flancul stâng al politicii moldovenești. În toți acești ani, partidul a promovat consecvent principiile sale de bază: apărarea statalității, suveranității și neutralității Republicii Moldova; lupta pentru identitatea moldovenească și pacea interetnică în țară; protecția socială a fiecărui cetățean, redresarea economiei și susținerea producătorului autohton; întregirea pașnică a statului, apărarea tradițiilor, valorilor și istoriei moldovenești.

Reprezentanții Partidului Socialiștilor au fost aleși în cele mai înalte funcții de conducere din țară: Președinte al Republicii Moldova, președinte al Parlamentului, primari ai orașelor și satelor, președinți de raioane, consilieri locali. Ne unește responsabilitatea pentru soarta Republicii Moldova, lupta pentru drepturile și interesele cetățenilor, profesionismul și competența. În toate aceste funcții, socialiștii și-au valorificat întreaga experiență, abilitățile și energia pentru a schimba situația spre bine.

Amintim că Dodon a fost cumpărat de Plahotniuc încă în anul 2012, când ex-comunistul de la Sadova a primit bani pentru votarea lui Timofti în funcția de președinte. Ulterior, Plahotniuc l-a ajutat pe Dodon să câștige alegerile prezidențiale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *