Actualitate

Nu există nici un termen de renovare a Parlamentului

„Nu putem vorbi deocamdată despre niște termeni de dare în exploatare. Au fot puse niște condiții, dar noi la moment lucrăm. Nu vă pot spune un procent de finisare a lucrărilor. Noi începem deja să le predăm niște încăperi angajaților din aparatul parlamentului pentru amenajare, pentru mobilier. O să aveți parte de o surpriză”, a declarat directorul companiei care se ocupă de reabilitarea parlamentului, Alexandru Guțu. 

Nici reprezentanții Ministerului Construcțiilor nu dețin de informații oficiale, aceștia prognozează că deputații vor trece în noua sală de ședințe a plenului, până la finele anului curent. 

Pentru reparaţia clădirii Parlamentului au fost alocate din bugetul de stat 200 de milioane de lei. Banii vor acoperi cheltuielile de reparație a sălii de şedinţe a Legislativului, a birourilor de lucru pentru deputați şi pentru amenajarea holurilor. 

Reparaţia clădirii Parlamentului a fost reluată la începutul lunii august, 2012. Sediile Parlamentului şi Președinţiei au fost distruse în 2009, în timpul evenimentelor din 7 aprilie. 

Timpul.md (V.D.)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *