Femeia

Nu lăsa banii să intervină între voi!

Care este secretul unei relații puternice? Învață să vorbești despre problemele financiare într-un mod echitabil, iar certurile pe tema banilor nu vor mai exista.

Alege momentul potrivit. Iubitul tău a venit acasă nervos după o zi proastă la serviciu? Nu te repezi să discuți cu el despre telefonul scump pe care și l-a achiziționat zilele trecute. În schimb, adu în discuție subiectul atunci când el este calm și atent. Acest lucru se aplică și pentru tine. Evită să discuți despre bani când ești supărată. Așteaptă să te calmezi. Nu găsești niciun moment liniștit pe timpul zilei? Planifică discuția pentru viitorul apropiat.

Nu critica. Dacă ai fi martoră la o dispută despre bani între doi parteneri ai vedea că, de cele mai multe ori, după ce se ceartă ore întregi, la sfârșit nu rezolvă nimic. Un obicei prost pe care fiecare din părți îl folosește este comentarea în mod răutăcios a cheltuielilor pe care le-a făcut celălalt. Acest lucru nu ajută cu nimic. Mai mult, este foarte probabil ca, în viitor, fiecare să facă cumpărături și să le ascundă de partener.

Fă o listă de discuții care vizează o soluție. Există o vorbă care se potrivește perfect în această situație: „Nu aduce în discuție o problemă, dacă nu ai o soluție pentru ea”. Fă o listă cu punctele pe care vrei să le atingi, atunci când vă hotărâți să vorbiți despre problemele voastre financiare. Dar gândește-te și la posibilele soluții ale acestora. În loc să stați și să vă stresați din cauza lucrurilor care nu merg cum trebuie, această listă vă va ajuta să vorbiți despre ce trebuie să rezolvați pe termen scurt și lung. Fiind concentrați pe găsirea unor soluții, tensiunea dintre voi se va evapora.

Fii un pic mai înțelegătoare. Când discuți cu iubitul tău despre lucruri sensibile cum este tema banilor, o atitudine amiabilă și diplomată este câștigătoare. La urma urmelor, nu vrei să-l faci să se simtă prost sau să-i scoți în față greșelile, ci doar să găsești o soluție pentru problema voastră.

Stabilește un timp de discuție. Nu-ți place să te cerți cu iubitul tău toată seara, iar apoi să vă culcați supărați. Alege un interval de timp în care să discuți cu el despre toate problemele financiare pe care le întâmpinați. Dacă stabiliți să vorbiți despre acest subiect 20 de minute, există o probabilitate foarte mare să puneți divergențele la o parte, iar discuția să fie una constructivă, fără să degenereze într-o serie de acuzații irelevante.

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *