Bună Dimineața

Nu lăsa pe mâine ce poți descoperi azi

De regulă, băștinașii acestui pământ mioritic nu prea călătoresc prin Moldova. Ei n-au reușit să admire satele semănate printre dealuri și înconjurate de păduri. Cu siguranță, mulți n-au ajuns prin Codrii Moldovei sau pe la Orheiul Vechi, ori prin multe alte locuri frumoase din Moldova care merită vizitate.

Mulți spun că ne promovăm doar cu vinurile și tot ce ține de acestea, dar nu văd de ce nu am face aceasta în continuare, mai ales că avem o perlă în „inima Moldovei” care reprezintă beciurile subterane de la Cricova unde se păstrează colecții impresionante de vin produs la noi în țară.

Plimbându-mă la 100 metri sub pământ, pe strada „Șampaniei”, am aflat că zilnic cineva rotește sticlele de vin la o anumită oră și asta pentru a păstra temperatura sticlei constantă. Am descoperit o sticlă de vin care este unică în lume şi are o vârstă de o sută de ani, pentru ea s-au oferit aproximativ 150 de mii de euro și n-a fost vândută. În aceste beciuri se păstrează colecțiile de vin ale preşedintelui român, Traian Băsescu, ale preşedintelui UE, Herman Van Rompuy sau ale preşedintelui rus, Vladimir Putin. Toate acestea le-am aflat în doar câteva minute.

Într-un final, am ajuns la concluzia că nu trebuie să așteptăm pentru a cunoaște mâine ceea ce putem descoperi astăzi. Fiecare din noi ar trebui să viziteze locurile frumoase din ţara noastră şi cu siguranță vom ajunge să o iubim un pic mai mult.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *