Editorial

Nu merg în cluburile de noapte pentru că îmi place prea mult viața

Nu este un secret pentru nimeni că acolo se adună tot felul de cetățeni dubioși care se duc fie să agațe o fată, fie să-și bea mințile sau să se ia la pumni cu toți care-i privesc prea lung, îi ating întâmplător pe ringul de dans sau pur și simplu le spun că n-au „de-aprins”. În cluburile astea funcționează regulile de la începutul anilor `90, când de fapt nu era nicio o regulă, doar haos și destrăbălare. Timp de 25 de ani nu s-a schimbat absolut nimic. Adunătura de iubitori de „tusovkă” nu scapă nicio ocazie să demonstreze cine-i mai bărbat. Foarte puțini se duc într-un club să danseze și să se relaxeze – când de fapt, teoretic, acesta ar trebui să fie scopul de bază. Mulți merg acolo să-și măsoare mușchii și să-și demonstreze lipsa de bun simț și de creier.

Cunosc fete care spun că le place când băieții se iau de gât de dragul sau din cauza lor. În viziunea lor, în acest fel el îi demonstrează cât de mult o iubește și o prețuiește. Dacă cineva și-a permis să-i zică ceva sau i-a pus o mână pe bucă, iar iubitul nu-l scoate afară să-i „umple botul de sânge”, înseamnă că este muiere și n-o merită. În cluburi nu există noțiunea de a rezolva un conflict sau o neînțelegere într-un mod civilizat și cu argumente, pentru că asta înseamnă că ești „slabak”. Iată așa, din cauza unui fleac, în fiecare săptămână cineva ajunge la spital cu coastele rupte, cu comoție cerebrală sau chiar moare.

Instinctul de animale, la oameni, încă nu l-a anulat nimeni, iar în cluburile de noapte acesta se acutizează simțitor. Cel mai grav e că zeci de persoane asistă la aceste încăierări, filmează cu telefoanele mobile, dar nici prin cap nu le trece să sune la poliție sau la Urgență. Personal, nu merg în cluburile de noapte, de la noi, pentru că îmi place prea mult viața.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *