Editorial

Nu numai Putin e nebun; amintiți-vă de Zina Karabina

Mulți dintre aceștia merg mai departe și refuză respectivul eufemism, numindu-l cu cuvinte cu sensul direct: „nebun, schizofrenic, psihopat”. Până chiar și cancelarul Germaniei Merchel s-a menținut cu greu în limitele limbajului diplomatic mărturisându-i președintelui american Obama că președintele rus „nu păstrează contactul cu realitățile” și că „el trăiește în altă lume”. A „trăi în altă lume” înseamnă în acest context a fi lovit de nebunie, demență, sminteală.

Dar oare numai Putin în Rusia „trăiește în altă lume”? Am urmărit cu groază săptămâna trecută ședința parlamentului rus care a votat în unanimitate pentru agresiunea militară împotriva Ucrainei. Cel mai îngrozitor însă mi s-a părut faptul că ședința era condusă de o …femeie, fosta zeiță comsomolistă Valentina Matvienko… Îndemnându-i pe deputați să voteze „pentru”, înțelegea ea pentru ce votează? Înțelegeau acești „reprezentanți ai poporului” că votul lor însemna moarte, sânge, lacrimi și haos? Dacă nu înțelegeau, cu adevărat sunt niște nebuni. Dar dacă înțelegeau?

Urmărind-o la ecran pe Matveinko, mi-am amintit de o altă „zeiță roșie”, una „națională”, de la Chișinău, care după 7 aprilie 2009, împinsă de comuniști, le promitea mamelor la televizor că poliția va trage în copii lor, dacă vor ieși în stradă… În popor acesteia i s-a zis Zina Karabina… În viața de toate zilele se numește Zinaida Greceanîi și e mâna dreaptă a lui Dodon…

Concluzia: nu numai Putin și Matvienko din Rusia sunt nebuni; nebuni periculoși sunt și la Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *