CSI / RusiaUcraina

„Nu sunt sigur că Putin mai este în viață”. Președintele Ucrainei afirmă că nu știe cine ia deciziile și nu înțelege cu cine poate să negocieze la Moscova

Vorbind joi, 19 ianuarie, în fața participanților la forumul economic de la Davos, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că nu a înțeles pe deplin cine ia acum deciziile la Kremlin și dacă președintele rus Vladimir Putin mai este în viață, transmite BBC.

Liderul ucrainean s-a referit la recentele apariții televizate ale lui Putin, care, potrivit experților, au fost înregistrate separat de fundalul care a fost suprapus ulterior pe video. Așa au fost, în special, felicitările sale de Anul Nou, al căror fundal a fost un grup de persoane sub forma unor militari ai armatei ruse. Liderul de la Kiev a declarat că Putin apare pe ecrane pe așa-numita chroma key – un fundal pe care orice imagine poate fi suprapusă ulterior într-un editor video – și nu este clar dacă el este în viață sau nu.

„Nu înțeleg cu cine și despre ce să vorbesc. Nu sunt sigur că președintele Rusiei, care apare uneori – oamenii de televiziune vor înțelege – pe „chroma key”, nu prea înțeleg ce este. Nu înțeleg pe deplin că este în viață. Nu știu cine ia deciziile, ce cerc de oameni. Când spunem „discuții de pace”, nu prea înțeleg cu cine. Rusia trebuie să găsească pe cineva și apoi să ofere ceva”, a declarat Zelenski.

Vorbind prin legătură video cu participanții ucraineni la Micul dejun de la Davos, Volodimir Zelenski a mai spus că Putin va rămâne în istorie ca fiind omul care a săpat prăpastia uriașă dintre popoarele Rusiei și Ucrainei.

„Nimeni nu spune că se poate întoarce relația, dar ei pot salva viețile oamenilor lor. Acesta este viitorul lor. Prăpastia dintre noi este adâncă, dar ei au săpat-o. Putin este cel care stă cu o lopată. Și va rămâne cu această lopată în istorie”, a subliniat președintele Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *