Actualitate

‘NU trebuie să existe o procedură accelerată de aderare la UE!’

Nehammer pune ‘biciul’ pe Ucraina și Republica Moldova: ‘NU trebuie să existe o procedură accelerată de aderare la UE!’

Austria se opune discuțiilor privind aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE în procedură accelerată! Asta după ce această atitudine a fost manifestată de Ungaria și Slovacia.

Guvernul austriac nu va fi de acord cu negocierile privind aderarea Ucraineei la UE în condițiile actuale, transmite cancelarul austriac Karl Nehammer, în Parlamentului European, relatează Nexta.

În opinia lui Nehammer, „nu ar trebui să existe favoritism” față de Ucraina, mai ales pe fondul negocierilor de aderare aflate în desfășurare cu Bosnia și Herțegovina, care cere de multă vreme aderarea la UE.

Nehammer a spus că „în semn de solidaritate ar trebui să li se ofere și Ucrainei și Republicii Moldova perspectiva aderării”, dar Guvernul austriac este împotriva unei proceduri accelerate pentru aceste două state.

Anterior, Ungaria și Slovacia s-au opus aderării Ucrainei la UE.

Context

Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest va avea loc miercuri şi va aborda evoluţiile înregistrate de la ultima reuniune în acest format, care a avut loc la Tirana, în decembrie 2022, şi sprijinul oferit statelor din Balcanii de Vest de către Uniunea Europeană.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Pupincuristul asta de rusi , se crede buricul Europei !
    N-a inteles ca falimentul ultimului imperiu habsburgic s-a produs acum 100 de ani iar falimentul ultimului imperiu european (ruSSia) se produce sub ochii lui si ca epoca imperiilor a apus ?

  2. Nehammer e un fost politist intrat in politica pe statul de plata al lui Putin. Doar atacurile astea rasiste si homofobe l-au propulsat in politica austriaca.
    Austria e o tara in criza care profita de asezarea sa strategica din mijlocul Europei si de apartenenta la Uniune dar si de localizarea unor institutii internationale in Viena cum ar fi OPEC.
    In cativa ani Austria va esua lamentabil atat din punct de vedere ecinomic dar si social pentru ca va suporta o corectie masiva tehnologica care o va scoate din randul tarilor dezvoltate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *