Ultima oră

Nu vă îndulciți viața cu „Bolșevici” și „Perle de gheață”

Cofetării bolșevice

Una dintre acestea este marca de dulciuri „Большевик” (n.red.: Bolșevic), fabrica producătoare fiind fondată în Moscova, în 1855. Conform surselor rusești, după ce fabrica producătoare a fost vândută concernului „Danone”, iar ulterior „Kraft Foods”, în 2012, aceasta ar fi fost închisă. Totuși, cele mai populare dulciuri sub denumirea de „Юбилейное” (n.red.: de jubileu) au continuat să fie produse de fabricile „Krafts Foods”, acum „Mondelez International”.

Nu veți greși, nici, dacă veți boicota torturile „Причуда” (n.red.: Moft), marca nr.1 de torturi din napolitane din Rusia. Mai mult, acest gen de produs de cofetărie este unul tradițional rusesc. Această marcă a apărut pe piața din Federația Rusă în 1998.

O altă marcă rusească de produse din ciocolată și fructe uscate este „Айко” (n.red.: Aiko). Aceasta a apărut pe piață în anul 2000.
Marca „Яшкино” (n. red.: Iașkino) este, la fel, una deseori întâlnită pe rafturile magazinelor. Fabrica producătoare și-a început activitatea cu aproape 70 de ani în urmă și produce biscuiți, napolitane, rulade ș.a.

Nici băuturile răcoritoare rusești nu lipsesc în magazinele din Moldova, iar unele chiar amintesc de perioada sovietică, precum mărcile „Нарзан” (n.red.: Narzan) și „Ледяная Жемчужина” (n.red.: Perla de gheață), cu numele cărora sunt produse băuturi precum „Tarhun”, „Duchesse” și altele. Acest gen de produse a apărut pe piața URSS-ului în anul 1981.

Iarăși, mărci internaționale produse în Rusia

Reprezentanța rusească a concernului „Mondelez Internațional”, menționat mai sus, fabrică și dulciurile sub mărcile internaționale „Ursulețul Barni”, „Toblerone” și „Alpen Gold”. Respectiv, trebuie să verificați codul de bare. Dacă acesta începe cu cifrele „46”, atunci este produs în Rusia.

 

În afară de mărcile internaționale menționate mai sus, în unele magazine din capitală și ciocolatele „Nesquik” și „Mars” se dovedesc a fi produse în Federația Rusă. Marca „Nesquik” este produsă la reprezentanța Nestlé Professional din Moscova. Marca americană de ciocolate „Mars” a început să activeze în Rusia în anul 1995. Reprezentanța rusească produce, de altfel, și mărcile „M&M’s”, „Snickers”, „Milky Way”, „Skittles”, „Twix”, „Bounty” și altele. Totuși, dacă acestea sunt importate sau produse în Rusia puteți afla doar verificând codul de bare al produselor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *