Bună Dimineața

Nu vă mai plângeți că n-aveți de lucru, leneșilor

Totuși cireașa de pe tort, care mă lasă mereu fără replică, e una dintre frazele îndrăgite ale șomerilor: „decât să lucrez pentru 4000 de lei, mai bine stau acasă”. Și ce credeți, într-adevăr stă băiatul sau fata pe capul părinților și se jeluiește la toată lumea că statul nu-i ajută cu nimic. Mă rog, găsesc ei fel de fel de scuze…

De multe ori mă întreb: oamenii ăștia sunt chiar atât de naivi sau se fac într-o ureche?! Nu de alta, dar nu înțeleg cum poți avea asemenea cerințe când abia ai terminat facultatea, nu ai gram de experiență și nici măcar nu știi să completezi corect un CV.

„Băiatul meu a terminat dreptul, dar acum nu are unde lucra. I-am plătit contractul, i-am luat mașină și îl ajutăm cu bani pentru chirie. Peste hotare nu-i dăm voie să plece pentru că are studii superioare și nu vrem să lucreze la stroikă sau să fie sluga cuiva. El e deștept, descurcăreț, dar n-are noroc”. Iată așa vorbesc unii părinți despre copiii lor șomeri. Între timp însă odraslele lor se plimbă prin discoteci, „pupă” toate gardurile cu mașinile, iar gândul de a-și găsi serviciu îl îneacă în alcool. Evident că aici o mare parte din vină le revine părinților. Dacă nu i-ar corcoli ca pe niște „bebeluși de țâță”, aceștia de mult și-ar fi găsit și lucru, dar și alte priorități în viață.

De când mă țin minte se tot vorbește că juriști și economiști sunt la fiecare pas. Chiar și așa, ai noștri se duc buluc la facultatea de drept sau la economie. Majoritatea sunt conștienți din start că nu au nicio perspectivă de angajare. Dar nu, mai bine e să fii avocat, procuror, notar sau bancher – șomer, decât cusătoreasă, lemnar sau sudor – cu serviciu, salariu și carte de muncă.

Cât timp vom aștepta să ne cadă din cer „totul deodată”, nu vom reuși să ieșim din treuca în care am fost aruncați de actuala guvernare. Nu vă mai plângeți că n-aveți de lucru, leneșilor! Haideți să ne ridicăm fundurile de pe canapea și să schimbăm singuri lumea în care trăim… 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *