Bună Dimineața

Nu vreau supă de medalii, ci un colt de pâine

Find copil, m-am jucat cu zecile de medalii și disticții ce erau puse de bunicii mei într-un cufăr. Le-au primit ba pentru că aveau mulți copii, astfel contribuind la creșterea natalității țării, ba pentru că munceau mult în colhoz și alte minunății. De fiecare dată când îi întrebam dacă sunt mândri de acestea, ei ziceau sec: „Tot nădejde la copii că ne vor ține la bătrânețe, că statul… nici să ne îngroape nu se va obosi”, și aici au avut mare dreptate.

Statul nostru tare ocup mai este. Ba reforme, ba percheziții, ba mai bagă câte o moțiune de cenzună, că na, miniștrii care nu ne sunt pe plac îi dăm afară… și tot așa să vadă alegătorul că politicienii muncesc din greu. Dar, alegătorul demult și-a pus straista în băț și a plecat din țară, mâncând pământul.

Acum că tot vine 9 mai, fiecare politician sărbătorește ce îi tună prin cap. Unii se bat cu pumnul în piept că în luna mai vor fi alături de partenerii din Uniunea Europeană în grădina publică „Ştefan cel Mare”, unde va fi amplasat tradiţionalul Orăşel European. Alții susțin că „nimeni și nimic nu e uitat” și cheamă toți veteranii să își scuture hainele vechi de praf, să le cărpească, că na, de Ziua Victoriei trebuie să fim toti frumoși, după, nu mai contează.

Cu această ocazie, președințele Dodon chiar a promis că va acorda la 10-15 veterani „Ordinul Republicii”.

Domnule președinte, nu vă bateți jos de bătrânețile lor! Ce Dumnezeule să facă sufletele astea chinuite de greutățile anilor cu niște bucăți de fier? Oferiți-le pensii demne și ceva de mâncare. Nu faceți PR pe seama lor, că sunt niște ființe care nu merită bătaia voastră de joc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *