Internațional

Numărul cetățenilor francezi care își caută un loc de muncă a atins un număr record

Ministerul Muncii de la Paris a anunțat, joi, că numărul celor care nu aveau un loc de muncă a urcat luna trecută cu 28.400, o creștere de 5,85% comparativ cu octombrie 2013.

Președintele Francois Hollande se confruntă cu un nivel extrem de scăzut al popularității, un factor cheie fiind neîndeplinirea promisiunilor din timpul campaniei electorale referitoare la măsuri ce vor fi adoptate pentru scăderea șomajului.

Guvernul francez a înrăutățit estimările de creștere a economiei în acest an la 0,4%, de la un avans de 1% prognozat anterior.

Luna aceasta, Institutul Național de Statistică din Franța (Insee) a anunțat că a doua economie din zona euro a înregistrat o creștere peste așteptări, de 0,3% în trimestrul al treilea, comparativ cu trimestrul al doilea. În schimb, Insee a revizuit în jos cifrele pentru trimestrul al doilea, când economia franceză a înregistrat o scădere de 0,1%, în loc de stagnare, cum s-a anunțat inițial.

Cifrele Insee arată că economia franceză a fost susținută în vara acestui an de cheltuielile de consum ale gospodăriilor care au crescut cu 0,3% și mai ales de cheltuielile administrației publice, care au urcat cu 0,8%.

În schimb, investițiile, atât cele publice, cât și cele private, au scăzut cu 0,6%. Contribuția comerțului exterior a fost una negativă, de minus 0,2 puncte.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *