Actualitate

Numărul de solicitări pentru perfectarea actelor de identitate a crescut cu circa 70%

Pe parcursul lunii aprilie, subdiviziunile teritoriale de evidenţă şi documentare a populaţiei ale ÎS „Registru” au recepţionat în medie 2000 de cereri pe zi. Comparativ cu lunile ianuarie – aprilie, este o creştere cu 68 %, scrie IPN cu referire la informaţiile acordate agenţiei de către Registru.

Din numărul total de cereri înregistrate în luna aprilie (40 mii 629), 42% au fost recepţionate în municipiul Chişinău. Cea mai mare pondere, de 15%, au revenit biroului Centru.

Potrivit informaţiilor Registru, tendinţa de creştere a fluxului de cetăţeni este condiţionată nu numai de perfectarea paşaportului biometric pentru deplasarea în spaţiul comunitar, dar şi de pregătirea pentru perioada estivală a anului, de solicitarea buletinelor de identitate pentru absolvirea ciclului gimnazial de către elevii care au atins vârsta de 16 ani.

Un alt factor important care a condiţionat majorarea numărului de solicitări de acte de identitate este desfăşurarea în masă a procesului de schimbare a paşapoartelor de tip sovietic, care urmează să fie încheiat până la 1 septembrie 2014. Numai în luna aprilie au fost eliberate peste 25 mii de buletine de identitate.

Totodată, ÎS „Registru” deocamdată nu va suplimenta numărul de angajaţi şi nu va extinde programul de lucru al oficiilor. Aceste măsuri vor fi oportune, dacă numărul adresărilor va creşte până la 3000 pe zi. În acelaşi timp, pentru excluderea rândurilor la ghişee şi pentru comoditatea cetăţenilor au fost întreprinse mai mult măsuri. Cererea pentru eliberarea paşaportului poate fi depusă în orice zi a săptămânii la Secţia evidenţă şi documentare a populaţiei Centru, Bălţi şi Comrat, care activează inclusiv duminica şi luni.

Celelalte secţii (birouri) evidenţă şi documentare a populaţiei din municipiul Chişinău şi din ţară activează de marţi până sâmbătă, de la orele 08.00 până la orele 17.00, iar duminică şi luni sunt zile de repaus. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *