Internațional

Numărul de turişti din Rusia a scăzut devenind o problemă pentru mai multe ţări din regiune

 Ca urmare a încetinirii economice în Rusia, numărul de turişti ruşi în Letonia ar putea scădea, a declarat luni Kitija Gitendorfa, preşedintele Asociaţiei letone a agenţilor de voiaj şi operatorilor, informează Agerpres.

‘Situaţia din Rusia este similară cu situaţia din Letonia în timpul crizei financiare, când mulţi oameni au preferat să economisească şi să nu călătorească. Numărul de turişti din Rusia a scăzut deja de la sfârşitul anului trecut’, a adăugat Gitendorfa, citată de Baltic News Service.

Gitendorfa a remarcat că ponderea turiştilor din Rusia este substanţială şi pentru a compensa această scădere cu turişti din alte ţări ar putea fi dificil.

Anul trecut a fost un an de succes pentru industria de turism din Letonia. Frontiera letonă a fost trecută de 5,8 milioane de ori, o creştere de 4,5% comparativ cu 2012.

Guvernul leton consideră turismul o industrie prioritară. Turismul a contribuit cu 608,4 milioane de euro /845 milioane dolari/ la economia letonă anul trecut, sau aproape 4% din PIB-ul ţării.

sursa: realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *