Social

Numărul elevilor eliminați din sesiunea curentă de BAC a scăzut de CINCI ori față de anul trecut

Directorul Agenției de Asigurare a Calității, Anatol Topală, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că la examenul susținut vineri de elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari la limba maternă, nu a fost eliminate niciun candidat.

„Cu ocazia încheierii sesiunii de bacalaureat îi felicităm pe candidații care au susținut toate examenele și au demonstrat corectitudine și onestitate. Le dorim să obțină rezultate bune în procesul de evaluare și să reușească să fie admiși la facultățile la care aspiră”, a afirmat Topală.

Conform regulilor de susținere a examenelor de bacalaureat, în cazul anulării unei probe pe motiv de fraudare, se anulează notele la toate probele de examen, iar elevii respectivi pot susține repetat Bacalaureatul abia la anul.

Sesiunea de bacalaureat 2015 s-a încheia pe 19 iunie. Testele de bacalaureat vor fi verificate pînă pe data de 26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în centrele de BAC la 27 iunie.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat va avea loc în perioada 16-23 iulie. În anul curent, s-au înscris pentru a susține examenul de bacalaureat 26818 candidați, dintre care 7533 sînt restanțieri din sesiunile precedente.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *