Actualitate

Numărul oficial al populației Republicii Moldova va fi revizuit în anul 2018

Procesul de revizuire a numărului populației va dura până în toamna acestui an și va include calcularea numărului populației cu reședință obișnuită în R.Moldova, precum și indicatorii principali de statistică demografică, indicatorii macroeconomici, PIB pe locuitor, indicatorii specifici de sănătate,
educaţie şi piaţa forţei de muncă.

Vitalie Valcov, Director general BNS, a menţionat că procesul de revizuire a numărului populației presupune existenţa informaţiei privind numărul populaţiei la o anumită dată, dar şi a informaţiei privind mişcarea naturală a populaţiei. „Cea mai mare provocare în procesul de recalculare a numărului populaţiei este estimarea fluxului anual de emigrare. În acest context, contăm foarte mult pe suportul autorităţilor care deţin date de interes pentru acest subiect, cum ar fi Ministerul Afacerilor Interne”, a menționat Directorul general BNS.

La rândul său, Rita Columbia, Reprezentanta UNFPA în Republica Moldova este de părere că datele statistice calitative sunt o necesitate vitală pentru dezvoltarea țării : ,, Disponibilitatea unor date statistice calitative este crucială pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare a țării, axate pe răspunsul la necesitățile reale ale populației și realizarea drepturilor lor. UNFPA și SDC vor sprijini revizuirea datelor statistice, pentru a contribui la atingerea angajamentului Agendei 2030 de a nu lăsa pe nimeni în urmă”, a menționat aceasta. 

Proiectul „Revizuirea indicatorilor populației în baza recensământului din 2014” este susținut de UNFPA și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și se desfășoară în perioada februarie 2018 – ianuarie 2019.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *