Social

Numărul țărilor care practică pedeapsa cu moartea a scăzut de două ori

Numărul de condamnări la moarte a crescut cu 28% începând cu 2013, când 1925 de oameni au fost condamnați în 57 de țări. Această creștere se datorează în mare parte a majorării pedepsii cu moarte în masă a teroriștilor din Nigeria și Egipt.

Totuși, numărul de execuții efectiv, a scăzut din 2013, când un număr de 778 execuții a fost raport în 22 de țări. La nivel global, un număr de 19094 persoane urmează să fie condamnate la moarte.

Mai jos sunt enumerate țările care au realizat execuții în 2014, cu excepția Coreei de Nord și China. În unele cazuri, acest numărul este minim conform datelor confirmate, iar în realitate cifra poate fi mai mare.

Execuțiile sunt considerate secrete de stat în China, țara în care au loc cele mai multe pedepse de acest tip, decât în toate celelalte țări luate la un loc. Amnesty International a numărat 1718 de cazuri de execuții chineze în anul 2008. Dar, se estimează că numărul real de execuții a fost mai mare.

În Coreea de Nord, la fel sunt oferite informații limitate referitor la aceste execuții. Bazându-se pe sursele cele mai credibile, Amnesty International crede că cel puțin 50 de execuții au avut loc în anul 2014, deși a fost imposibil de a verifica datele. Aceasta estimează, că numărul real este mult mai mare, având în vedere că execuțiile confirmate au fost efectuate pentru astfel de infracțiuni minore ca „vizionarea spectacolelor și filmelor interzise”. În ansamblu, lumea pare că se îndepărtează de la pedeapsa capitală. Acum două zeci de ani, multe țări au scos în afara legii pedeapsa cu moartea.

Sursa: qz.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *