Social

Numărul TRAUMELOR și DECESELOR în urma accidentelor rutiere au SCĂZUT

De asemenea a scăzut cu 35% numărul de persoane traumate în urma accidentelor rutiere. Dacă în primele cinci luni ale anului 2012 în accidente au murit 71 de persoane și au fost rănite 243, în aceeași perioadă a anului 2013 au murit 50 de persoane și au fost rănite 158.

În special, schimbarea în tendințe s-a observat în perioada sărbătorilor de Paști și de Paștele Blajinilor, care, tradițional este însoțită de o creștere a numărului de accidente grave. Dislocarea masivă pe traseele naționale a echipajelor Inspectoratului Național de Patrulare, în comun cu implicarea celorlalte subdiviziuni polițienești în asigurarea ordinii publice la locurile de întrunire a dus la diminuarea de trei ori a numărului de accidente și victime în comparație cu sărbătorile similare din 2012.

De asemenea INP a continuat operațiunea Nopți Albe, care are loc în nopțile de week-end în orașele din Moldova. În cadrul operațiunii Nopți Albe în 2013 sute de șoferi băuți au fost reținuți și sancționați.

Patrularea intensă a traseelor naționale și a localităților mari și medii de către INP a dus la o creștere a numărului de infracțiuni înregistrate și descoperite pe urme fierbinți.

Inspectoratul Național de Patrulare a fost creat în cadrul Reformei Poliției și are în responsabilitate patrularea traseelor naționale și localităților mari și medii, intervenția la chemări și infracțiuni constatate, asigurarea respectării regulamentului circulației rutiere și menținerea ordinii publice în cadrul întrunirilor. Prezența poliției de patrulare descurajează manifestările antisociale și infracțiunile și contribuie decisiv diminuarea riscurilor pe drumurile țării. 

Timpul.md via politie.gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *