Actualitate

Numărul turiştilor care au vizitat Republica Moldova a CRESCUT

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la datele Biroului Naţional de Statistică, 4394 (+16,2%) dintre aceştia au sosit în scopuri de afaceri şi profesionale. În acelaşi timp, numărul turiştilor veniţi la odihnă, recreare şi agrement s-a micşorat cu 4,4% – până la 4617 (-4,4%), iar pentru tratament – cu 10,5% – până la 444.

Aceste date demonstrează că tendinţa conducerii ţării de a face Moldova mai atractivă pentru turiştii străini deocamdată este exprimată doar în documente. Mai mult de atît, numărul cetăţenilor Moldovei care vizitează locaţiile turistice ale republicii s-a redus cu 3,1% – până la 25,1 mii. De asemenea, numărul cetăţenilor care au plecat la odihnă peste hotare prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor a crescut cu 9,7%, depăşind cifra de 140,3 mii. Majoritatea absolută au plecat la odihnă (98,1%).

Cetăţenii Republicii Moldova au preferat să călătorească, în Turcia – 37,9%, Bulgaria – 36,1%, România – 7,4%, Grecia – 5,9%. Potrivit Agenţiei Turismului, încasările turistice au constituit la începutul lunii octombrie 896,7 milioane de lei (+10%).

sursa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *