Actualitate

Numărul turiştilor străini care au vizitat Moldova a crescut

Totodată, numărul cetăţenilor moldoveni care au vizitat alte state a crescut cu 6% faţă de anul trecut.

În acelaşi timp, numărul oamenilor care au participat la turismul intern a scăzut cu aproape 20%. Numărul de turişti şi excursionişti participanţi la turismul intern în ianuarie-septembrie 2015 a totalizat 26,9 mii de turişti. Deplasarea rezidenţilor moldoveni în interiorul ţării, în scop turistic, a fost organizată în special de agenţiile de turism şi turoperatorii din municipiul Chişinău (40,5%) şi regiunile de dezvoltare: Centru (28,6%) şi Sud (26,0%).

Din cei 11 mii de turişti şi excursionişti străini, care au vizitat Republica Moldova în această perioadă 61,7% au sosit în scopuri de odihnă, recreere şi agrement, 30,1% – de afaceri şi profesionale şi 3,6% – de tratament. Cei mai mulţi turişti au venit România (17,3%), Ucraina (10,8%), Federaţia Rusă (9,4%), Turcia (6,0%), Statele Unite ale Americii (4,5%).

Majoritatea cetăţenilor moldoveni au plecat în străinătate în scopuri de odihnă, recreere şi agrement. Cetăţenii Republicii Moldova au preferat să călătorească, în principal, în Turcia (37,6% din total plecaţi în străinătate), Bulgaria (31,8%), Grecia (11,7%), România (8,8%), Ucraina (1,6%).

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *