ActualitateEconomie

Nvidia a lansat un cip AI care face unele sarcini de 30 de ori mai rapid decât predecesorul său

Nvidia, gigantul tehnologic american, a prezentat cel mai recent cip de inteligență artificială. Conform reprezentanților companiei, acesta poate executa unele sarcini de 30 de ori mai rapid decât predecesorul său. Pe lângă acest anunț, Nvidia a dezvăluit și o nouă linie de cipuri destinate mașinilor, potrivit Mediafax.
Noul cip AI a fost prezentat la un eveniment din San Jose, California, potrivit BBC. Reprezentanții Nvidia susțin că principalii clienți, inclusiv Amazon, Google, Microsoft și OpenAI, ar trebui să folosească noul cip al companiei în serviciile de cloud computing și pentru propriile lor oferte de AI. Cipuri pentru mașini inteligente   De asemenea, ei spun că noile instrumente software, numite microservicii, îmbunătățesc eficiența sistemului și ușurează încorporarea unui model AI în activitatea sa.

Alte anunțuri ale Nvidia includ o nouă linie de cipuri pentru mașini, care pot rula chatboți în interiorul vehiculului. Compania a declarat că producătorii chinezi de vehicule electrice BYD și Xpeng vor folosi noile cipuri. Nvidia este văzută ca o companie cheie care arată cât de rapid se răspândește tehnologia bazată pe inteligență artificială în lumea afacerilor. Firma are o cotă de piață de 80% și speră să-și consolideze dominația. Nvidia este a treia cea mai valoroasă companie din SUA, după Microsoft și Apple.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *