ActualitateEconomie

Nvidia va lansa în 2026 o nouă platformă pentru cipuri AI

Directorul general al Nvidia, Jensen Huang, a declarat duminică că platforma pentru cipuri de inteligenţă artificială (AI) de nouă generaţie a companiei se numeşte Rubin şi va fi lansată în 2026, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Familia de cipuri Rubin va include cipuri grafice noi (GPU) şi procesoare centrale (CPU), precum şi cipuri de reţea, a declarat Huang la Universitatea Naţională din Taiwan din Taipei, în cadrul târgului Computex. Cu toate acestea, Huang a oferit puţine detalii. Noul procesor se va numi Versa, iar noile cipuri grafice care sunt folosite pentru a alimenta aplicaţiile AI vor include o memorie cu lăţime de bandă mare, de următoarea generaţie, realizată de SK Hynix, Micron şi Samsung.

Huang a spus că Nvidia intenţionează acum să lanseze o nouă familie de cipuri AI în fiecare an, accelerându-şi programul de lansare anterior, care avea loc la aproximativ doi ani odată. Dominând aproximativ 80% din piaţa de cipuri AI, Nvidia se află într-o poziţie unică atât ca cel mai mare facilitator, cât şi ca beneficiar al dezvoltării AI în creştere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *