ActualitateEconomie

O adevărată comoară stă ascunsă sub cel mai mare lac din California. Aducerea ei la suprafață va fi o adevărată provocare

Marea Salton, un corp de apă din California, a fost considerată un dezastru ecologic. Cu toate acestea, s-ar putea să existe o parte bună a acestui lac cu probleme. Cercetătorii de la Laboratorul Național Lawrence Berkeley au descoperit o cantitate potențial masivă de litiu, cunoscut și sub numele de „aur alb”, sub capătul sudic al lacului. Litiul este o componentă vitală în fabricarea bateriilor de înaltă performanță pentru vehiculele electrice și pentru sistemele de stocare a energiei regenerabile. Statele Unite, la fel ca multe alte țări, depun eforturi pentru un viitor mai durabil și mai regenerabil. Sursele interne de litiu sunt esențiale pentru atingerea acestui obiectiv.

Potrivit raportului, salinele de sub lac ar putea conține până la 18 milioane de tone de litiu. Cu toate acestea, estimări mai conservatoare sugerează un număr mai apropiat de 4 milioane de tone. Provocarea acum este de a găsi o modalitate de a extrage litiu din Marea Salton într-un mod care să fie viabil din punct de vedere economic și ecologic.

Poluarea, o mare problemă Din păcate, lacul în sine este puternic poluat și se micșorează rapid. El primește scurgerile agricole din văile din apropiere și are o concentrație mare de sare și substanțe chimice.

În ciuda defectelor sale, Marea Salton ar putea reprezenta o oportunitate pentru tehnologiile de producție de energie care pot contribui la combaterea crizei climatice actuale. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare cât timp va fi nevoie pentru a reface rezervele de litiu înainte de a se putea lua în considerare extracția la scară largă. Pentru mai multe informații despre potențialele consecințe și considerații legate de extracția litiului din Marea Salton, vă rugăm să consultați raportul complet publicat în revista Scholarship, potrivit incredibilia.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *