Sănătate

O alimentaţie corectă când faceţi sport

Din grabă, pentru că trebuie să ajungem la serviciu sau la şcoală, sau pentru că dormim un pic mai mult dimineaţa, mulţi sărim peste prima masă din zi, despre care se spune că totuşi ar fi cea mai importantă. Raţionamentul este simplu: dacă nu mâncăm dimineaţă, ne va fi foame mai târziu, iar atunci când ne domină senzaţia de foame este dificil să ne mai controlăm regimul alimentar sau greutatea.

O altă greşeală este că nu mâncăm înainte de antrenamente, chiar dacă le facem acasă. Probabil tot din motive legate de timp, unii nu se alimentează cum ar trebui înainte de un efort fizic, în consecinţă randamentul lor în timpul antrenamentului va fi foarte redus. Dacă nu există timpul necesar pentru a ne alimenta, soluţia constă într-un supliment nutritiv bogat în carbohidraţi, dar care ar trebui să conţină şi proteine (cam o treime din total).

Opusul acestei greşeli despre care tocmai am vorbit este lipsa hrănirii după antrenament. Cel mai bun moment pentru a alimenta organismul cu nutrienţi este în următoarele două ore după un efort fizic, de aceea nu ar trebui niciodată să săriţi peste acest termen. Dacă vă gândiţi la suplimente, atunci concentratul proteic este răspunsul potrivit (şi când spun concentrat, mă refer la un supliment care să aibă măcar 60% proteine de calitate).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *