CSI / RusiaInternațional

O bancă din Estonia impune restricții la tranzacțiile de plată cu cinci state care nu au aplicat sancțiuni Rusiei, printre care și Serbia: „Un fel de avertisment pentru viitor”

Prin intermediul unei bănci, Estonia introduce o formă de sancționare a Serbiei, notează presa de la Belgrad, citată de Rador.

Mass media comentează că sancțiunile nu vor afecta foarte mult Serbia, dar reprezintă un avertisment. Mai precis, LHV Bank din Estonia a anunțat pe site-ul său că de la 1 septembrie va impune restricții la tranzacțiile de plată cu cinci state, printre care și Serbia.

Este vorba de statele care nu i-au impus sancțiuni Rusiei. „Având în vedere situația grea pe plan internațional provocată de agresiunea Rusiei, de la 1 septembrie 2023 nu vom mai încasa sau efectua plăți de la bănci din Armenia, Serbia, Uzbekistan, Kârgâzstan și Kazahstan” – a comunicat banca estoniană.

„Simbolic, este probabil un balon de probă pentru alte sancțiuni sau un fel de avertisment pentru viitor, deoarece și anterior unele bănci europene au anunțat că vor impune sancțiuni statelor din fosta URSS care nu au introdus niciun fel de sancțiuni împotriva Rusiei” – a declarat un fost profesor de economie de la Facultatea de Economie din Belgrad, doctor Bojan Dimitrijević.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Serbia ignoră acest avertisment din Tallinn și dacă Occidentul va impune sancțiuni Serbiei, Dimitrijević a răspuns că un pericol există, însă în continuare este de părere că Serbia nu trebuie să impună sancțiuni Rusiei.

„Sunt posibile unele restricții, cum ar fi cele privind industria petrolieră, tranzacțiile financiare, importul de materie primă sau ceva privind regimul de vize sau transportul aerian. Ar fi sancțiuni ușoare, dar cu timpul pot fi înăsprite. Nu exclud această posibilitate” – a declarat Dimitrijević.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *