Externe

O barcă cu două etaje s-a răsturnat în sudul Indiei. Cel puțin 22 de morți (VIDEO)

O barcă cu două etaje care transporta peste 30 de pasageri s-a răsturnat duminică seară în largul unei plaje din sudul Indiei, iar peste 22 de persoane, inclusiv copii, au murit, au anunțat autoritățile.

Ofițerul de poliție Abdul Nazar a declarat că echipele de salvare se așteptau să recupereze mai multe cadavre din interiorul bărcii după ce au scos-o la mal din apele noroioase. El a declarat că Forța Națională de Răspuns la Dezastre din India și personalul Gărzii de Coastă indiene erau angajați în operațiunile de salvare și încercau să-i găsească pe cei care erau încă dispăruți.

Ambarcațiunea turistică s-a răsturnat în apropierea estuarului râului Poorappuzha în Tanur, un oraș de coastă din districtul Malappuram din statul Kerala, iar majoritatea pasagerilor erau turiști. Nazar a declarat că autoritățile investighează cauza accidentului și că se pare că barca s-a răsturnat din cauza supraaglomerării.

Printre cei decedați se numără și copii care veniseră să se plimbe cu barca în timpul vacanței școlare, a declarat ministrul Sporturilor, V. Abdurahiman, pentru agenția de presă Press Trust of India, adăugând că patru persoane în stare critică au fost internate într-un spital.

Ministrul șef al statului, care va vizita luni zona, a transmis pe Twitter condoleanțe familiilor victimelor și a îndemnat autoritățile districtului să supravegheze operațiunile de salvare.

Ziua de luni a fost declarată zi de doliu oficial, citând o declarație guvernamentală.

Premierul Narendra Modi s-a declarat “îndurerat de pierderea de vieți omenești” și a anunțat despăgubiri pentru familiile victimelor într-un tweet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *