Externe

O bătrână a murit după ce a fost lovită de un copil care învăța să meargă pe bicicletă

Tragedia dintr-o grădină publică. O bătrână de 87 de ani a murit după ce a fost lovită de un copil de cinci ani care învăța să meargă pe bicicletă. În procesul civil, părintele ar putea fi obligat la plata unor despăgubiri de 200.000 de euro

Accidentul a avut loc în luna martie într-o grădină publică din Milano, al cărei nume nu va fi menționat aici pentru a evita ca acest copil, care se afla adesea acolo pentru a se juca, să fie identificat în viitor. Potrivit celor povestite de tată anchetatorilor la fața locului, nenorocirea s-a materializat în timp ce își învăța băiețelul să meargă pe bicicletă fără roți de antrenament, trecând în primele două ture pe lângă două doamne în vârstă care se plimbau, A.M.R., în vârstă de 87 de ani, și o prietenă a acesteia.

Băiatul de cinci ani a pierdut controlul bicicletei, care, deși avea o viteză modestă, aproape din inerție a ricoșat și și-a încheiat traiectoria, lovind-o pe femeia de 87 de ani. Impactul nu este violent, dar este suficient pentru ca bătrâna să-și piardă echilibrul, iar la început aproape că reușește să se țină de baston, dar apoi cade, din nou nu sec, ci aproape căzând. Numai că, în mișcarea de întoarcere, ea se lovește cu capul de pământ.

Potrivit jurisprudenței, “comportamentul omisiv al părintelui care nu a supravegheat în mod corespunzător activitatea periculoasă a copilului său nu poate fi exonerat de vinovăție”, în măsura în care acesta era potențial capabil, întrucât bicicleta se afla “în mâinile unei persoane incapabile să realizeze amploarea acțiunilor sale și să adapteze utilizarea acesteia la condițiile locului, să provoace căderea persoanelor slabe, precum persoanele în vârstă și copiii”. Parchetul din Milano a deschis o anchetă în acest caz. Tatăl copilului este acum acuzat de omor din culpă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *