Tendințe

O campanie inedita de educare a barbatilor: Cedeaza locul in transportul public

Angajatii companiei moldovenesti Design.md au elaborat niste stickere sub forma de nouras, pe care sunt scrise cuvinte ce ar trebui sa indemne barbatii sa cedeze locul doamnelor, domnisoarelor si persoanelor in etate in transport public.
Ideea a aparut in urma observatiilor personale ale angajatilor companiei, conform carora „in zilele noastre barbatii cedeaza foarte rar locul in transportul public”.

Pentru a schimba aceasta situatie, Design.md propune sa lipim pe geamuri nourasii cu „ganduri” ale celui care sta asezat pe scaun si ignora persoanele din jurul sau. „Gandurile” vor fi o serie de cuvinte-sablon, cum ar fi „Cica dorm”, „Tre’ sa ma scol sau cum?”, „Am achitat trei lei ca sa sed aici” etc.

Cei mai multi barbati, intervievati de ziarul TIMPUL, sunt indignati de faptul ca locul nu se cedeaza femeilor insarcinate. Acest lucru, spun ei, se intampla doar la rugamintea soferului sau a taxatoarei. Alte voci barbatesti, dimpotriva, sustin ca se face o discriminare prin cedarea locului doar femeilor.
Desi conceptul stickerelor „Cedeaza locul in transport public” se afla inca proces de elaborare, bloggerii din Moldova au primit cu entuziasm aceasta idee, considerand ca este absolut necesara pentru tara noastra.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *