Social

O campanie naţională privind migraţia a început în R. Moldova

Potrivit Serviciului informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, campania are drept scop să sensibilizeze publicul larg asupra problemelor cu care se confruntă persoanele migrante. Totodată, evenimentul vine să atragă atenția asupra faptului că o gestionare eficientă a migraţiei poate aduce beneficii tuturor.

În cadrul campaniei, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează seminare informative cu participarea tinerilor. Participanții la seminare vor afla despre drepturile lucrătorilor migranți, oportunitățile de angajare în R. Moldova, posibilitățile de angajare legală peste hotare și riscurile migrației ilegale, serviciile prestate de către instituțiile statului la fiecare etapă a migrației.

R. Moldova a încheiat acorduri în domeniul migraţiei de muncă cu Federaţia Rusă, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Italia, Israel. Totodată, a fost definitivat şi pregătit pentru semnare proiectul unui nou Acord între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse privind colaborarea în domeniul migraţiei de muncă şi a activităţii provizorii de muncă a lucrătorilor migranţi pe teritoriul R. Moldova şi a Federației Ruse. Pe parcursul anului 2015 au avut loc două runde de consultări cu Republica Franceză în vederea semnării unui proiect de acord privind mobilitatea tinerilor pe teritoriul Franței.

În anul 2000, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 18 decembrie Zi Internațională a Migranților. Republica Moldova consemnează Ziua Migranților începînd cu anul 2003, an în care a aderat la Organizația Internațională pentru Migrație.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *