Carte

O carte despre medici savanți din mai multe generații

Apărută la Tipografia „Reclama”, cartea cuprinde o schiță istorică a USMF, a procesului de organizare a fostului Institut de Medicină, evaluarea cercetărilor științifice, precum și date prețioase despre profesorii universitari, absolvenți ai promoțiilor 1946-1955; 1956-1965, 1966-1975; 1976-1985 și 1976-1985. Ea este dedicată ilustrului savant și pedagog, eminent organizator al sănătății publice Nicolae Testemițanu care, în 2012, ar fi împlinit 85 de ani.

„Cu deosebit interes științific am studiat istoria glorioasă a primelor generații de doctori habilitați, profesori universitari, absolvenți ai Alma Mater, mulți dintre care, pe timpuri, mi-au fost dascăli la facultate. Cu nostalgie în suflet am scris despre prietenii și colegii mei, care au trăit cu demnitate, au muncit și au iubit cu ardoare, dar prea timpuriu ne-au părăsit”, a menționat prof. univ. Gheorghe Baciu.

Cartea a fost înalt apreciată de medicii savanți prezenți la lansare, considerând-o ca una de o mare valoare despre istoria medicinei de la noi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *