Social

O casă din Nisporeni, cuprinsă de flăcări: Un tânăr a ajuns la spital, după ce a primit arsuri termice de gradul II și III în regiunea membrelor superioare, după ce a încercat să stingă de unul singur focul

O locuință de pe strada Mihail Sadoveanu din orașul Nisporeni a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a produs în dimineața zilei de duminică, 20 august.

Astfel, potrivit IGSU, apelul la Serviciul Unic de Urgență 112 a fost recepționat la ora 05:20, iar la fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri, scrie Vocea Basarabiei.

„Ajunși, aceștia au stabili că ard mai multe bunuri materiale din interiorul unei odăi a locuinței cu suprafața de 60 m2. Angajații IGSU au reușit lichidarea flăcărilor către ora 05:51. În urma incendiului, proprietarul, un tânăr în vârstă de 21 ani a primit arsuri termice de gradul II și III în regiunea membrelor superioare, după ce a încercat să stingă de unul singur focul. Băiatul a fost preluat de Serviciul asistență medicală urgentă și transportat la spitalul raional. La moment starea acestuia este grav stabilă”, anunță IGSU.

Primele cercetări efectuate de specialiști la fața locului, au stabilit că o cauză prealabilă ar fi nerespectarea regulilor de exploatare a instalațiilor și echipamentelor electrice. Astfel, incendiu cel mai probabil a pornit din cauza unei lămpi de noapte care a fost poziționată în apropierea unui fotoliu, care a luat foc.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate și normele de exploatare a aparatelor electrice.

Totodată, pompierii recomandă oamenilor să verifice cablurile înainte de exploatarea și conectarea aparatelor electrice în prize și să nu utilizeze aparate electrice defecte. Mai mult, populația este rugată să acorde o atenție majoră deconectării aparatelor înainte de plecarea din locuințe, pentru prevenirea incendiilor, dar și a altor situații de risc.

În caz de situații de risc și excepționale oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul Unic de Urgență 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *