Actualitate

O companie din Germania se arată interesată să dezvolte învățământul dual la Universitatea din Bălți

Aspecte ale eventualei colaborări au fost discutate zilele trecute de rectoratul instituției, reprezentanții Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului și reprezentanți ai Companiei „Dräxlmaier” și ai Zonei Economice Libere Bălți.

Barbara Gerber, responsabilă la Compania „Dräxlmaier” de implementarea proiectelor ce țin instruire profesională în afara Germaniei, a explicat felul în care „Dräxlmaier” se implică și a reușit să pună în aplicare practici ale învățământului dual în mai multe țări. Barbara Gerber a spus că „Dräxlmaier” este interesată să aplice asemenea experiențe la Bălți și Cahul, în mod special ce ține de pregătirea specialiștilor calificați de nivel mediu, se menționează într-un comunicat al Universității Alecu Russo.

În context, managerul de formare la compania „Dräxlmaier” cu sediul în Bălți, Vadim Bubulici, a spus că, în curând, compania intenționează să-și modernizeze capacitățile de producție, astfel că specialiștii în mecatronică vor fi la mare căutare. Vadim Bubulici a menționat că practicele în materie de învățământ dual pe care le desfășoară „Dräxlmaier” din 2014 în Moldova arată că circa 80% din absolvenții colegiilor sunt angajați în cadrul companiei.

Prim-prorectorul pentru activitate didactică a USARB, conf. univ., dr. Natalia Gașițoi, a menționat că o posibilitate pentru aplicarea învățământului dual într-un parteneriat USARB-„Dräxlmaier” ar putea servi Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” Bălţi, într-un nou format și cu o ofertă educațională revăzută și lărgită. Prim-prorectorul a menționat că USARB dispune de capital uman în vederea susținerii procesului de instruire, în cazul în care Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” și-ar relua activitatea.

În 2012, la Universitatea din Bălți a fost instituită specialitatea „Inginerie și Management în transportul auto” în cadrul unui proiect susținut financiar de Serviciul German de Schimb Academic (DAAD). De asemenea, Compania „Dräxlmaier”, rezidentă a Zonei Economice Libere Bălți, a oferit în toți acești ani burse pentru cei mai buni studenți de la această specialitate, potrivit serviciului de presă al Universității Alecu Russo.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *