Politică

O companie franceză vrea să realizeze unele proiecte în R. Moldova

Potrivit Serviciului de presă al ME, Jacques Garrigue a menționat că în prezent compania intenționează să realizeze unele proiecte investiționale și de extindere în Republica Moldova, Ucraina și Belarus. Sursa citată a precizat că în cazul țării noastre este vorba despre posibilitatea implementării unor proiecte comune în domeniul transportului aerian, sănătății, situații excepționale etc.

În context, vicepremierul Octavian Calmîc a subliniat că autoritățile moldovenești sînt interesate în atragerea investitorilor străini în toate domeniile economiei naționale, creînd toate condițiile pentru activitatea acestora, inclusiv prin intermediul Zonelor Economice Libere și Parcurilor Industriale. Totodată, ministrul Economiei a salutat intenția companiei AirBus Group de a se extinde în regiune şi a exprimat convingerea că în viitor este posibilă implementarea unor proiecte comune, în special, în domeniul transportului și infrastructurii aeriene ş.a.

Vicepremierul Octavian Calmîc și ambasadorul Pascal Vagogne au făcut un schimb de opinii și asupra relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Franța, accentuînd că acestea pot căpăta valențe noi, în urma unei vizite a ministrului moldovean al Economiei la Paris, preconizată pentru finele lunii martie curent.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *