Social

„O decizie istorică”. Belgia va deschide în R. Moldova o ambasadă

Belgia a luat „o decizie istorică” și va deschide în Republica Moldova o ambasadă, a anunțat Viorel Cibotaru, ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, Luxemburg și pe lângă NATO, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, potrivit diplomatului, intenția Belgiei de a deschide o ambasadă la Chișinău, denotă „un interes crescând și focalizat pe Republica Moldova”, potrivit Infoprut.

„Belgia a luat o decizie istorică pentru noi, dar și pentru ei de a deschide o ambasadă în R. Moldova, fapt ce denotă un interes crescând și focalizat pe Republica Moldova a Regatului Belgiei, sau a Luxemburgului, care și-a desemnat un ambasador din oficiu”, a mai adăugat ambasadorul Viorel Cibotaru.

De asemenea, el a mai remarcat că succesele înregistrate de Republica Moldova în gestionarea crizelor energetice, economice, sociale, și de securitate aduc statului o imagine pozitivă în Belgia.

Menționăm că în luna iunie și Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, aflându-se într-o vizită la Bruxelles, a declarat că autoritățile din Belgia și-au exprimat dorința de a deschide o ambasadă în Republica Moldova până la sfârșitul anului 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *