Social

O delegație a Parlamentului Lituaniei în vizită oficială la Chișinău

În perioada 24-26 iulie, o delegație a Parlamentului Republicii Lituania va efectua o vizită la Chișinău. Oficialii străini vor avea întrevederi cu conducerea țării, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, din componența delegației Seimasului lituanian fac parte deputații Žygimantas Pavilionis, președintele Comitetului afaceri externe, Kazys Starkevičius, președintele Comitetului economie și Valentinas Bukauskas, vicepreședintele Comitetului administrație de stat și autorități locale.

Oaspeții vor avea întrevederi cu conducerea țării – șeful statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean. Agenda vizitei mai include discuții cu președintele Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, cu deputații din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Lituania ș.a.

De asemenea, la Guvern, delegația de la Vilnius va avea discuții cu vicepremierii Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și cu Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate mai multe subiecte de actualitate, precum agenda de reforme a Republicii Moldova, parcursul european al țării noastre și oportunitățile de intensificare a relațiilor moldo-lituaniene în diverse domenii-cheie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. “În cadrul discuțiilor vor fi abordate mai multe subiecte de actualitate” – o lectie de demnitate nationala ar fi de asemenea necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *