Moldova

O delegație a Senatului României se află la Chișinău

În cadrul întrevederii au fost discutate posibilitățile de intensificare a cooperării interparlamentare, inclusiv la nivel de comisii permanente, expertiză parlamentară și aproximarea legislației, implementarea acquis-ului comunitar, vizite reciproce pentru a impulsiona aplicarea prevederilor Acordului de Asociere. Au fost abordate și o serie de aspecte legate de implementarea proiectelor desfășurate în Parlamentul Republicii Moldova cu sprijinul Parlamentului României. Este vorba despre proiecte de consolidare a capacităților instituționale, inclusiv de conceptul e-parlament.

Totodată, președintele Parlamentului a declarat că printre prioritățile legislative se regăsesc crearea cât mai grabnică a Guvernului și continuarea discuțiilor cu Fondul Monetar Internațional, reforma justiției și a sectorului energetic, lupta împotriva corupției, investigarea fraudei bancare și recuperarea prejudiciului.
 
O delegație a Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României efectuează o vizită de lucru la Chișinău, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie. Din componența delegației fac parte senatorii Marcel Bujor, președintele Comisiei, Viorel Badea, vicepreședintele Comisiei, Ion-Simion Purec, Iulia Cristache, Sorin Ilieșiu, Victor Mocanu.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *