Actualitate

O delegație din Transnistria s-au întâlnit cu teroriștii ruși din partidul Kremlinului. Separatiștii învinuie Chișinăul că cer intervenția lui Putin

O delegație a așa-ziselor autorități din Transnistria se află în aceste zile la Moscova, unde a avut mai multe întrevederi cu oficiali ruși. Membrii delegației conduse de Alexandr Kornușov s-au plâns liderului fracțiunii „Rusia Justă”, Serghei Mironov, de faptul că autoritățile de la Chișinău ar livra un volum prea mic de gaze în stânga Nistrului, transmite Ziarul Național.

„Înțelegem că este o perioadă dificilă pentru frații noștri din Transnistria. Încercăm și vom încerca să ajutăm cât mai mult posibil”, a declarat Mironov, cel care acum câteva săptămâni îi primea în biroul său, sub așa-zisul drapel al Novorusiei, pe socialiștii din Moldova, în frunte cu Vlad Batrîncea.

Kornușov i-a transmis lui Mironov că formatul de negocieri 5+2 este blocat.

„În plus, R. Moldova a încetat să respecte orice acorduri, chiar și cele de bază privind libertatea activității economice a Transnistriei, libera circulație a cetățenilor, implementarea normelor constituționale etc. De asemenea, de la 1 noiembrie a limitat aprovizionarea cu gaze a Transnistriei”, a spus Kornușov, fără a aminti de faptul că „Gazprom” a redus unilateral volumul de gaze livrat R. Moldova în ultimele două luni.

„Numim această situație o catastrofă umanitară. Bugetul pe care îl aveam nu e suficient nici pentru plățile sociale”, a mai spus Kornușov.

Potrivit presei de la Tiraspol, Serghei Mironov a dat asigurări că, pentru a ajuta la rezolvarea problemelor Transnistriei, vă solicita intervenția lui Vladimir Putin și a Guvernului Federației Ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *