Război

O dronă ucraineană a lovit o navă rusească în Marea Neagră. Moscoviții neagă

Nava de recunoaștere Ivan Hurs, care face parte din Flota rusă a Mării Negre, a fost avariată în urma unui atac cu drone navale ucrainene în Marea Neagră, a anunțat agenția de presă Ucrainskaia Pravda, citând o sursă din cercurile militare.

“Nu s-a scufundat, dar a fost lovit și există daune considerabile la corpul navei și la echipamente. Acum, rușii îl repară în grabă”, a declarat sursa ucraineană.

La 25 mai, un videoclip de 14 secunde cu un atac asupra unei nave rusești a apărut pe rețelele de socializare, inclusiv pe canalul neoficial Telegram al armatei ucrainene Operative VSU. Videoclipul a fost înregistrat de la una dintre dronele navale.

Imaginile arată cum drona se apropie de nava rusă sub focul care se apropie. Apoi apare un clip, urmat de imagini ale dronei care navighează aproape de partea dinspre babord a navei, după care filmarea se întrerupe.

O sursă a Ukrayinska Pravda a confirmat autenticitatea videoclipului. La rândul său, Meduza consideră că înregistrarea video arată nava Ivan Hurs. Analiștii OSINT au ajuns la aceeași concluzie.

Ministerul rus al Apărării a declarat că, în dimineața zilei de 24 mai, forțele armate ucrainene “au încercat fără succes să atace” trei drone de pe nava Ivan Khurs, care îndeplinea sarcini de securitate pentru gazoductele Turkish Stream și Blue Stream. Toate acestea “au fost distruse de focul armelor obișnuite ale navei rusești”, iar Ivan Khurs și-a continuat să își îndeplinească sarcinile, a precizat ministerul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *