Sport

O dublă campioană olimpică la înot și-a anunțat retragerea după ce a ratat calificarea la JO 2016

Wright, care a concurat sub numele de Schlanger înainte de a se mărita cu campionul olimpic australian Chris Wright, în 2014, a cucerit aurul ca membră a ștafetei de 4×200 m liber a țării sale la Beijing, în 2008, iar apoi cu cea de 4×100 m liber, patru ani mai târziu, la Londra.

Australianca, în vârstă de 29 ani, s-a confruntat cu o accidentare în zona abdominală înaintea Campionatelor Australiei de la Adelaide și a avut la dispoziție doar trei săptămâni pentru a se pregăti pentru ultima sa tentativă de a participa la JO.

Ea a reușit, însă, doar al 13-lea timp în semifinalele de la 100 m liber, desfășurate luni, ratând calificarea în finala programată marți. Primele șase clasate obțin dreptul de a face parte din echipa olimpică australiană, în timp ce primele două au asigurată participarea la proba individuală de la Rio.

"Cu aceasta spun adio carierei de înotătoare de competiție, care a durat peste 15 ani", a scris Wright într-un mesaj postat marți pe contul său Facebook.

"În ciuda accidentării, agăț ochelarii fără dezamăgire sau regret și aștept cu nerăbdare viitorul meu în afara piscinei, care include începerea Școlii medicale la Universitatea Bond, în următoarele săptămâni", a adăugat sportiva.

Pe lângă cele două medalii olimipce de aur, Melanie Wright mai are în palmares două medalii de argint, cucerite la 4×200 m liber și 4×100 m mixt în 2012, la Londra, precum și o medalie de bronz la 4×100 m liber, obținută în 2008 la Beijing.

Înotătoarea australiană a cucerit, de asemenea, două titluri de campioană mondială, în 2007 și 2015, ca membră a ștafetei de 4×100 m liber a țării sale. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *