Actualitate

O echipă TV a fost AGRESATĂ în timp ce realiza o investigație. ONG-urile de media au reacționat imediat

ONG-urilor semnatare menționează că luni, 5 martie, o echipă de filmare a postului TV, ce documenta un material, a fost agresată la poarta unui om de afaceri de către un paznic care ar fi lovit operatorul cu lopata de curățat zăpada.

„Condamnăm acțiunile violente la adresa jurnaliștilor aflați în exercițiul funcției. Legea cu privire la libertatea de exprimare stipulează că mass-media are sarcina de a informa publicul asupra problemelor de interes public și de a efectua, în conformitate cu responsabilitățile sale, investigații jurnalistice”, se spune în apel.

Organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media atenționează că vorbele sau faptele care lovesc în demnitatea unei persoanei sunt pasibile de răspundere contravențională, iar împiedicarea intenționată a activității mass-media sau a jurnalistului sunt sancționate de Codul Penal.

ONG-urile de media solicită autorităților să ia măsuri prompte pentru pedepsirea persoanelor care se fac vinovate în acest caz. La fel, se face apel către societate să nu împiedice desfășurarea investigațiilor jurnalistice pe subiecte de interes public.

Organizațiile semnatare sunt: Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociația Telejurnaliștilor Independenți și Centrul „Acces-Info”. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *